مرکز فرهنگی سینمایی دزفول

مرکز فرهنگی سینمایی دزفول در سال 1366 طراحی گردید. اجرای آن که از سال 1367 انجام شد 5 سال به طول انجام گردید. اجرای کارهای این مرکز با وجود پشتیبانی های مسئولانه کارفرما عاری از مشکلاتی متداول در کارهای دولتی نبود در نتیجه کیفیت انجام کار را باید متناسب با این واقعیت ارزیابی کرد.

مساحت زیربنای این مرکز در حدود پنج هزار متر مربع و محوطه آن در حدود ده هزار متر مربع است. اسکلت ساختمان ترکیبی از فولاد و بتون مسلح می باشد که در بخش های داخلی به صورت نمایان گذارده شده. در نمای داخلی از سیمان سفید و کاشی و سنگ و در نمای خارجی از آجر، سیمان سفید، کاشی و سنگ و سنگ رنگی استفاده شده است. برای سازمان دادن فضا و طرح جزئیات از هندسه ناب و ترفندهای معماری سنتی مدد گرفته است. منظور از ترکیب این عوامل ضمن پاسخگویی به برنامه عملکردی ساختمان بیان مفاهیمی بوده است که به این ترتیب با مبانی و افکاری که به معماری این مرز و بوم جهت و شکل داده اند پیوند ایجاد کند.

بخش اول حلقه مرکزی است و و بخش های دیگر حلقه های پیاپی را شکه داده اند زیر نقش پیوند دهنده فضاها یک منحنی حونی است که بر مرکز درونی آن یک شمسه با زمینه هشت نهاده شده است و در نقطه انتهایی بیرونی آن یک مربع تکیه زد : مربع مظهر جهان خاکی و بیرونی است و آن مکانی است که از آنجا نظاره گر بیرون این تشکیل هستیم. پس از سیر در طول مسیر حونی، در انتها به سطح هشت ضلعی می رسیم که مظهر جهان ماورا، بی جهت، بدون کشش و واجد در سیر مرکزیت است، که درست در قلب فضا و در درونی ترین نقطه آن قرار گرفته است. در این مسیر در سوی عملکرد های مادی به سوی بخشی که تمرکز و خلاقیت در آن حضور دارد رهسپار می شویم : یک مارپیچ بزرگ با جهتی فرورونده مخاطب را به درون سوق می دهد. و بدین ترتیب تمثیلی از کل را ارائه می دهد. با وجودی که مخاطب از سطح خاک منتزع شده و به درون فرو می رود ترفیع پره های نقش شمسه هشت در آسمان در انتهای مسیر، ذهن را با مخروطی مع به سوی آسمان بی انتها پرتاب می نماید. در این فضا بیرون و درون در هم آمیخته اند، گویی شکل مارپیچ در حرکت از نقطه درونی به سوی بیرون پشت و رو می شود، و این مرز را غیر قابل ادراک می سازد و سطح افق محور تعادلی است مابین آنچه از حجم که در درون بستر فرو رفته است.

دومی به وی آموزشگاه های تصویری و نمایشی را می گشاید که با الهام به مدارس سنتی در حول حیات مرکز مطبق در قلب مجموعه شکل یافته است در این مدرسه فضای های جهت کلاس دردو طبقه ، کتابخانه ، دفتر ،صداو مونتاژ، انبار و سرویس های در نظر گرفته شده است یک ایوان سرباز که به صورت طبقه دوم حیات مرکزی که در جداره مدرسه قرار گرفته است در صورت وم هم چون تکایی سنتی نشمین گاهی مشرف به صحن حیات خواهد شد راه سوم از طریق سطح شیب دار و مدرو به طبقه پایین می رسد سقف این فضا به شکل یک مخلوط مع به سطحی شفاف ساخته شده است که مرتبا آن می لغزد و دهانه راس مخلوط در پایین در حوض فرو می ریزد در انتهای سطح شیب دار در طبقه زیرین سطوح مربع شکل از سنگ بر روی آب قرار گرفته اند در که در آن جا جماعت گذار از آب وضوع می کنند تا بتوانند به قلب مجموعه که همان حیات مرکزی است وارد شوند دور تادور حیات مرکزی با روقای قوسی پوشیده شده و حجرها و تالارهای نمایش بر گرد آن ساخته شدهاند چند پله که نشیمن گاه را می سازند رواق را به سمت حیات می رسانند در کف حیات بر مبنای هندسه 8، نقشه زده شده که در مرکز آن حوض فواره زده قرار دارد و به شکل جویبار طبیعی پس از گذر از میان سنگ های مکعب شکل به صورت آبشاری از پله ها فرو ریخته به پاشیده حوض مرکزی می رسند این فضا که با نشیمن گاهایی در سه طبقه ساخته شده در حقیقت یک حیات سه طبقه را می سازند که علاوه بر مرکز تجمع اصلی فضا مناسب را جهت اجرای نمایش در فضای باز تعزیه، سرود خوانی ، شعر خوانی و غیره فراهم می سازد حجره های اصلی این حیات فعالیت های فرهنگی آموزشی و غیرانتفاعی را در برمی گیرد ودر یک سوی آن فضای انتظار تالارهای نمایش قرار گرفته اند بر فراز این فضا بادگیرهای که نور غیرمستقیم را نیز به داخل حیات هدایت می نمایند مستقر گشته، کشش قوسی را به سوی بالا ایجاد می نمایند حفره های باز فوقانی در فضای انتظار ارتباط با نمایگشاها را در سطح بالاتر قرار گرفته اندفراهم می سازد و فضای انتظار با در آمیختگی با تالارهای نمایگاهی کیفیتی متفاوت می یابد تالارهای نمایش در دو وسعت بزرگ و کوچک که امکان ارائه فیلم های سینمایی و نمایش را روی صحنه را فراهم می سازد در انتها قرار می گیرند یک خروجی مشترک فضا را به محدوده خارجی ساختمان متصل می سازد در آن جا امتداد یک جویبار محصور شده با گیاهان در پشت مضرس شکل حجره های بازار امکان ارائه نمایشگاه در فضای باز را فراهم می سازد این جویبار از حوض حیات ورودی منشعب می شود وبه آب نمایی در جلوی نمازخانه منتهی می شود ودر آن حوض مطبق آب وضوجهت نمزگزاران جاری می گردد. مسیر دوم که مستقیماً حیاط بیرونی را به اندرونی متصل می سازد با سطحی شیب دار ابتدا به سطح حیات مرکزی و سپس با شیب دیگر به خروجی تالار اصلی نمایش می رسد.

طراحی پلان

 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : حیات ,مرکز ,سازد ,نمایش ,مرکزی ,طبقه ,قرار گرفته ,حیات مرکزی ,مرکز فرهنگی ,فضای انتظار ,فرهنگی سینمایی ,فرهنگی سینمایی دزفول ,مرکز فرهنگی سینمایی
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

just a medical student روغن زیتون بکر خرید کفش و کتانی اسپرت مونیخ سرویس Roby اطلاع رسانی اورژانسی دوره‌ی از صفر iPhone xs Series Swim خبرهای روز دنیا