مفهوم باززنده سازی

یک بنای تاریخی قبل از آنکه معرف صورت مساله فنی ساختمانی باشد، در برگیرنده یک سلسله روش­های تفکر و کردار است که راه و رسم زندگی مردمان عصر خود را بازگو می­کنند. بازشناسی معماری­های قدیمی، چه آنچه که برجسته­تر، به عنوان منومان­ها یا بناهای تاریخی مورد نظرند و چه بنهایی که تحت عنوات معماری بومی مطرح می­شوند، گذشته از اینکه خود گشاینده مسائل متعددی در فرهنگ معماری سرزمین هاست، پایه لازم و از مصالح غیر قابل تعویض تدوین هر نظریه است که مبنای روش باززنده شازی معماری قرار می­گیرد.

همان طور که دانسته شده در لحظه تدوین فضای معماری نو، معماران نیز به بازشناسی فرهنگ­های معماری-شهری دارند تا بر مبنای خواست­ها، روابط و معیارهای نو با حد اعلای استفاده از محصولات و ابداعات فنی تدوین و طرح بهترین محصول را ممکن می­سازند. چنین نیازی در لحظه باززنده­سازی بناها بسیار بیشتر حس می­شود و صورت بغرنج تر و مشکل تری بدست می­دهد. به عبارت دیگر دسترسی به فرهنگ نوشته و مستند معماری در سطح سرزمین های زیستی متفاوت، برای طراحی نو فضای معماری ضروری است و برای تغییر شکل دادن یا باززنده­سازی مجموعه­های معماری امری حیاتی بشمار می­آید. بین ساختن یک بنا و مداخله در وضع آن در زمان­های دورتر رابطه­ای محسوس و قابل ارزیابی و سنجش دقیق وجود دارد، رابطه بین معماری و باززنده سازی معماری رابطه ایست فرهنگی که معیارها و ویژگی هایش در دانش های مردم شناسی، جامعه شناسی، معماری شهرسازی، تاریخ نگاری، باستان شناسی و ادبیات اقوام بازیافته می شود (فلامکی ،1383، 146).

 

موضوع پایان نامه ارشد معماری


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فرکتال ترنج کتابانه آوای درون دبیرستان(مقطع دوم متوسطه)دخترانه الوند-کرج نوشته ها Jasmine بهترین کلینیک کاشت مو بيماري هاي کليوي